Breaking News

STROGO ZABRANJENO: Misteriozna mesta na Zemlji koja, nažalost, nikad nećete imati prilike da posetite

Neka od ovih mesta su vrlo interesantna za posetiti, a na neka nikad ne biste želeli da kročite. Odvojili smo za vas 14 tajanstvenih mesta iz celog sveta.

Tajna arhiva Vatikana

Tajna arhiva Vatikana
Nikad nećete moći da prođete kroz ova skrivena vrata, ukoliko niste jedan od autoritativnih figura papstva. U tajnoj sobi se nalaze biblijski spisi koji se strogo čuvaju.

Vildenštajnova umetnička galerija

Vildenštajnova umetnička galerija
Najekskluzivnija umetnička galerija, puna je Renoarovih, Rembrantovih i Vermerovih slika koje su dozvoljene samo za članove visokog društva.

Area 51

Area 51
Area 51 je tajna vojna baza. Vrlo su misteriozne radnje u njoj, da, ako se usudite da uđete bez dozvole, sledi vam smrtna kazna.

RAF Menvit brdo

RAF Menvit brdo
Niko zaista ni ne zna šta se dešava unutar ovih belih lopti. Visoko tajanstvena britanska vazduhoplovna stanica pod pokroviteljstvom vlade, održava ove golf kupole i satelite. Šuška se da je ovo najveći elektronski sistem nadzora na svetu i da može s lakoćom da špijunira druge zemlje.

Svetilište

Svetilište
Ovaj japanski hram je potpuno van videokruga javnosti. Izvršni sveštenici i poglavari, kao i kraljevske porodice su odgovore za čuvanje svetog mesta. Toliko su zaštitnički nastrojeni prema ovom svetilištu, da obnovu hrama vrše na svakih 25 godina.

Ostrvo Neker

Ostrvo Neker
Neker ostrvo je u privatnom vlasništvu poznatog milijardera, Ričarda Brensona. Do njega se dolazi samo helikopterom. Njegova vila je dovoljno velika da ugosti 28 gostiju.

Vajtov klub za muškarce

Vajtov klub za muškarce
Najstariji i najekskluzivniji džentlmenski klub na svetu, nalazi se na najprefinjenijem delu Londona. Ženama nije dozvoljen ulaz (izuzetak je kraljica Elizabeta), i ovo je privatni klub, posebno za muškarce kraljevskih porodica. To je ujedno i mesto gde je princ Čarls održao svoje momačko veče pre nego što je stupio u brak sa Dajanom.

Kovčeg Saveza

Kovčeg Saveza
U malom gradu Aksum, kod Severne Etiopije, leži Kovčeg Saveza. Strogo je zabranjen javnosti, samo neki prvosveštenici mogu da ga vide.

Poveglia ostrvo

Poveglia ostrvo
Nedaleko od Venecije, na ovom ostrvu se nalazila jedna od najstrašnijih ludnica gde su na pacijentima obavljali okrutne medicinske eksperimente. Danas je ovo ostrvo napušteno.

Aldvič stanica

Aldvič stanica
Čuveni londonski metro imao je nepostojeću stanicu: Aldvič. Bila je otvorena 1907, ali je zatvorena tokom Drugog svetskog rata kada su bila bombardovanja. Služila je za smeštaj i transport muzejskih eksponata i pružila utočište od bombardovanja. Danas se koristi za snimanje akcionih filmova.

Klub 33

Klub 33
Klub se nalazi na mestu na kom biste najmanje očekivali: u Diznijevom dvorištu u Nju Orleansu. U ekstravagantni liker klub možete ući ako platite 30.000 dolara.

Severna Koreja

Severna Koreja
Kim Džon Un je zabranio turistima da dolaze na ovu teritoriju, a takođe i izlazak stanovnika sa te teritorije. Nadamo se da će promeniti svoje mišljenje o turizmu jednog dana.

Ostrvo Surtsi

Ostrvo Surtsi
Ovo vulkansko ostrvo počelo je erupciju 1963. godine. Danas je dom 89 različitih vrsta ptica, netaknuto je od strane ljudi sa izuzetkom nekoliko stručnih botaničara i ornitologa.

Zmijsko ostrvo

Zmijsko ostrvo
Dom najvećeg broja najotrovnijih zmija na svetu, nalazi se na obali Brazila, što ga čini najopasnijom destinacijom na svetu.
Izvor slika: ilyke.co
(http://www.fokuzz.com/)

Нема коментара

ranktrackr.net