Hilandarska čorba od krompira: Odličan posni obrok! (RECEPT)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgHGrr0lh3uyKsWQ_YLoiAWQefvObhntTHmxyJ8t5MQPZf-Y1bAeHPD8xFYsZ2VPG6T-iHhSb1ZGoG6w2QfpiGgkvAgQ4GXfTzU8KWAkoblJ2xiH0e-2owHcERvSY0hWZKr2dAaaSTR5IE/s1600/corba-od-krompira-i-sargarepe-thinkstock_800.jpg)
Foto: Thinkstock
Ukusna supa koju možete pripremati i na vodi i na ulju
SASTOJCI
- 1 kg krompira
- 500 g šargarepe
- 2-3 glavice crnog luka
- so
- malo ulja
- origano
- peršun
PRIPREMA
1. Krompire i šargarepu oljuštiti, iseckati na kockice (šargarepu na kolutiće). Propržiti luk na ulju (ako postite na vodi, samo ga omekšajte toplom vodom).
2. U tiganj dodajte krompir i šargarepu, posolite, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri. Čorba je gotova kad se povrće omekša, a smesa zgusne.
3. Po želji, na kraju dodajte i iseckan peršun i malo origana.
Нема коментара