Breaking News

Pijani šaran

Ljubitelj sam rečne ribe i često je spremam. Riba je veoma zdrava i trebala bi biti veoma zastupljena u našoj iskrani. kako rečna tako i morska. Ovaj put smo šarana pekli u rerni sa belim vinom i premazom.
Sastojci:
  • šaran ( 1,5-2 kg )
  • 200 gr posnog margarina
  • 4 čena belog luka
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 250 ml belog vina
  • 2 kašike prezle
  • 2 lovorova list
  • prešun
  • kora jednog limuna
  • ruzmarin
  • so i biber

  • Priprema:
    Ulupajte margarin penasto,  pa dodati peršun, koru limuna, ruzmarin, so i biber pa sve izmešati da bude glatka smesa.
    Dodati izgnječen beli luk i iseckan crni luk pa sve sjediniti.
    Ovom smesom namazati šarana iznutra i spolja.
    U tepsiju usuti malo ulja i belo vino pa staviti šarana da se peče na 180 stepeni 20 minuta.
    Izvaditi pa posuti prezlom i staviti lovorov list pa vratiti da se peče.
    Šaran je pečen kad fino porumeni, a možete proveriti tako sto ćete deo do glave malo podignuti i videti da li je pečeno oko kostiju, da nije crveno.
    Pečenog šarana poslužite sa mladim krompirićima i toplog.

(http://domacirecepti.net/)

Нема коментара

ranktrackr.net