Breaking News

Brzi čokoladni kolač bez brašna


Thinkstock

Sastojci:
  • 220 g putera
  • 160 g čokolade
  • šolja mlevenih badema (oko 100 g)
  • 9 žumanaca
  • 8 belanaca
  • 7 kašika šećera + 7 kašika
  • Čokoladna glazura (100 g čokolade i kašičica ulja)

Priprema: 

1. U tiganju otopite puter. Dodajte čokoladu i nastavite da mešate dok se sve ne istopi. Stavite i bademe i sve dobro promešajte. 

2. U činiji umutite žumanca sa 7 kašika šećera. 

3. U posebnoj činiji umutite šam od belanaca. Dodajte ostatak šećera i mutite dok ne dobijete čvrst šam. 

4. Mešavinu s čokoladom dodajte žumancima. Dobro promešajte i dodajte umućena belanca. 

5. Sipajte smesu u kalup ili pleh i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C oko 35 minuta. 

6. Pečen kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite po ukusu.

stvarukusa 

Нема коментара

ranktrackr.net