Breaking News

SOČNI MAFINI

Za 18 kolačića: 150 g šećera, 2 jaja, 150 g putera, 50 ml soka od pomorandže, 200 g brašna, 1,5 kašičica praška za pecivo, 2 kašičice rendane pomorandžine kore, pola kašičice cimeta, 250 g šargarepe, prstohvat muskatnog oraščića i 70 g mlevenog lešnika. Za glazuru: 100 g putera, 200 g neslanog, masnog krem sira, 100 g šećera u prahu i zelena boja za kolače.
Izmksajte šećer, puter i jaja. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, pomorandžinu koru, lešnike, cimet i muskatni oraščić, sipajte u umućena jaja, pa dodajte sok od pomorandže, sitno rendanu šargarepu i promešajte. Testo sipajte u kalup za mafine sa papirnim korpicama (do 2/3 vrha) i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Šećer u prahu i puter penasto umutite, dodajte krem sir i zelenu boju, sipajte u poslastičarsku kesu i ukrasite ohlađene kolače. Po ukusu, mafine možete da dekorišete i marcipan šargarepicama.
Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net