Carigradska torta
Foto: Shutterstock |
- 12 jaja
- 15 kašika šećera
- 14 kašika brašna
- 200 g oraha
- 5 kesica vanilin šećera
- 10 kašika šećera u prahu
- 500 ml mleka
- 250 g putera
- 300 g oraha
1. Umutiti 6 belanaca sa 7,5 kašika sećera, 3 kašike brašna, u to dodati ručno mešajući 100 grama oraha i ispeći koru u plehu od električnog šporeta, na papiru za pečenje. Na isti način ispeći i drugu koru. Kad su kore pečene i ohlađene podeliti ih po dužini tako da dobijete 4 iste kore.
2. 8 kašika brašna, 5 kesica vanilin šećera, 10 kašika prah-šećera razmutiti u malo mleka, prethodno staviti 500ml mleka da prokuva i skuvati kao puding. Umutiti puter sa 4 kašike prah-šećera, i u to dodavati jedno po jedno žumancemuteći mikserom.
3. Ohlađeni fil sastaviti sa umućenim maslacem, ručno muteći i na kraju dodati 300 grama oraha. Ovim filom filovati kore i sastaviti u tortu. Premazati tortu i spolja i posuti krupno mlevenim orasima. Ukrasiti je po želji.
lisa.rs
Нема коментара