HronoRecept: Belanca s paštetom od tune
Večera
Sastojci:
6 kuvanih belanaca
180 g tunjevine
1 manji crni luk
limunov sok
peršunovo lišće
so, biber
mladi luk ili vlašac
6 kuvanih belanaca
180 g tunjevine
1 manji crni luk
limunov sok
peršunovo lišće
so, biber
mladi luk ili vlašac
Priprema:
1. Skuvati jaja, ohladiti i oljuštiti. Preseći napola po dužini i izvaditi žumanca.
2. Tunjevinu ocediti od viška masnoće i usitniti viljuškom ili u blenderu.
3. Dodati sitno seckani crni luk, malo soli i bibera. Na kraju dodati i nekoliko kapi soka od limuna i seckani peršun. Začiniti po ukusu.
4. Pripremljenom paštetom napuniti polovine belanaca i posuti sitno seckanim mladim lukom ili vlašcem. Servirati na listovima zelene salate uz limun.
1. Skuvati jaja, ohladiti i oljuštiti. Preseći napola po dužini i izvaditi žumanca.
2. Tunjevinu ocediti od viška masnoće i usitniti viljuškom ili u blenderu.
3. Dodati sitno seckani crni luk, malo soli i bibera. Na kraju dodati i nekoliko kapi soka od limuna i seckani peršun. Začiniti po ukusu.
4. Pripremljenom paštetom napuniti polovine belanaca i posuti sitno seckanim mladim lukom ili vlašcem. Servirati na listovima zelene salate uz limun.
izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара