Breaking News

Francuska mućkalica: Ručak od povrća, prste da poližeš!

Foto: Thinkstock


250 g tikvica
plavi patlidžan
400 g paradajza
2 glavice crnog luka
crvena i žuta paprika
2 čena belog luka
po 3 grančice majčine dušice i origana
po 2 grančice bosiljka i ruzmarina
3-4 kašike ulja
2 kašike paradajz pirea
100-150 ml bujona od povrća
so, biber

1. Tikvice, patlidžan, paradajz i paprike operite i isecite na manje komade. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Začinsko bilje operite, prosušite i usitnite.

2. U tiganju zagrejte ulje, stavite usitnjen crni luk, kockice paprike i propržite oko pet minuta, uz stalno mešanje. Zatim dodajte tikvice, patlidžan, paradajz i beli luk.

3. Umešajte paradajz pire i začinsko bilje, posolite i pobiberite, promešajte i kratko prodinstajte. Sipajte bujon i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.

Autor: 

Нема коментара

ranktrackr.net