KREM KOLAČIĆI
Za sirup: 200 g šećera, 250 ml vode i sok od limuna. Za testo: 170 g mlevenog maka, 4 jaja, 200 g šećera, 250 ml ulja, 2 kašike mleka, 200 g griza, kašičica ekstrakta vanile, 2 kašike gustina, kašičica praška za pecivo i prstohvat soli. Za krem: 250 g neslanog krem sira, 200 g kisele pavlake, 2 kašičice želatina i kašičica ekstrakta vanile.
Prvo pripremite sirup, da biste imali dovoljno vremena da se ohladi. Sve sastojke sipajte u posudu i prokuvajte dva minuta, uz stalno mešanje, a zatim stavite u frižider. U međuvremenu, mikserom umutite čvrst sneg od belanaca, dodajte žumanca, a zatim umešajte ulje, mleko i ekstrakt vanile. Na kraju dodajte mak, gustin, prstohvat soli. prašak za pecivo i kratko promešajte varjačom. Testo sipajte u male, podmazane posude i pecite u rerni na 170 stepeni oko 40 minuta. Veoma je važno da hladan sirup odmah prelijete preko kolača i ostavite u frižideru tokom noći. Krem sir umutite sa pavlakom, a zatim umešajte želatin i ekstrakt vanile. Pre serviranja, kolač nafilujte kremom i ukrasite po želji.
Новости
Нема коментара