Breaking News

VOĆNA TORTA

Potrebno je: 600 g trešanja, 100 g mlevenog maka, 50 g putera, 100 g crne čokolade, 4 jaja, 125 g šećera, 50 g pšeničnog brašna, 10 g gutina, kašičica praška za pecivo, 10 g kakao praha, 500 g šlaga i 4 lista želatina.
Rernu zagrejte na 200 stepeni, a kalup za tortu obložite masnim papirom. Na pari otopite 75 g čokolade sa puterom, a od belanaca umutite čvrst sneg sa dve kašike šećera. Ostatak šećera izmiksajte sa žumancima, postepeno sipajte brašno izmešano s praškom za pecivo, kakaom i gustinom, a zatim dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca, uz stalno mešanje varjačom. Testo sipajte u kalup, poravnajte i pecite u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Trešnje operite, izvadite koštice, a 400 g prepolovite. Želatin otopite u hladnoj vodi, dobro ocedite i zagrejte na umerenoj temperaturi. Pet kašika šlaga ostavite sa strane, a ostatak pomešajte sa želatinom, makom i prepolovljenim trešnjama. Ohlađenu koru dvaput isecite vodoravno. Svaku koru nafilujte kremom od trešanja, a poslednju premažite sa pet kašika šlaga i ostavite u frižideru oko dva sata. Pre serviranja, tortu ukrasite celim trešnjama i pospite rendanom čokoladom.
Новости

Нема коментара

ranktrackr.net