ŠARENA PASTA
Sastojci za 4 osobe: 250 g testenine (u obliku mašnica ili pužića), 5 kašika ulja, 150 g pečene kobasice, 350 g tikvica, 250 g čeri paradajza. 60 g rukole, 425 ml kukuruza iz konzerve, 100 g feta sira, 100 g jogurta, 15 g ljutog, slatko - kiselog sosa za piletinu, 3 kašike belog vinskog sirćeta, so, biber i prstohvat šećera.
Testeninu skuvajte u ključaloj slanoj vodi, prema uputstvu na pakovanju, sipajte u cediljku, dobro isperite, ocedite i ohladite. U međuvremenu, dve kašike ulja zagrejte u tiganju sa nelepljivom podlogom. Kobasice izvadite iz omota, isecite na 20 komada i pržite tri, četiri minuta sa obe strane, a zatim ih izvadite i ohladite. Tikvice operite, očistite, izrežite na kockice i propržite u tiganju u kojem ste zagrejali kašiku ulja, tri minuta sa obe strane, posolite, pobiberite i izvadite iz tiganja. Paradajz operite i prepolovite, feta sir usitnite, a kukuruz iz konzerve dobro ocedite. U maloj posudi pomešajte jogurt, čili sos, vinsko sirće i dve kašike ulja, začinite solju, biberom i prstohvatom šećera. Testeninu, tikvice, paradajz, kukuruz, feta sir i rukolu prelijte marinadom, dobro izmešajte, sipajte u dekorativnu činiju i poslužite.
Новости
Нема коментара