Uštipci od krompira sa tartar sosom
Foto: Shutterstock |
- 1 kg kuvanog krompira
- 4 žumanceta
- 4 kašike senfa
- so, biber, muskat
- 10 kašika suncokretovog ulja
- 160 g slanog sira
- 8 kašika maslinovog ulja
- 2 krastavca
- veza seckanog peršuna
1. Očistiti, oprati i narendati krompir. Staviti u cediljku da se ocedi, ali sačuvati vodu u kojoj se kuvao. Odliti bistru tečnost iznad taloga, a talog dodati krompiru. Pomešati masu od krompira sa dva žumanceta. Začiniti sadve kašičice senfa. Posoliti i pobiberiti, dodati malo muskata, pišeStvarukusa.rs.
2. U drugoj posudi zagrejati dve kaške suncokretovog ulja, pa dodati tri kašike mase od krompira i ispržiti s jedne strane. Odozgo posuti sa malo fete, pa prekriti sa tri kašike mase od krompira. Dobro pritisnuti i pržiti četiri minuta. Okrenuti uštipke i pržiti ih još pet minuta dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju.Isto postupiti i sa ostalim testom.
3. Izmešati dva žumanceta i dve kašičice senfa. Neprestano mešajući mikserom, u tankom mlazu dodati i ostalo ulje. Iseckati krastavac i pomešati sa peršunom, posoliti i pobiberiti. Služiti uštipke sa sosom. Ukrasiti salatom i paradajzom.
stvarukusa.rs
Нема коментара