Velika voćna torta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiL-Vg8A_c58WwT7ADtOUTFHfEpTyAME8yjXf2xbWRuTRiB724XEgQT0s5e7TawG6MJqylWmbnWC7CZUQ5co0qLUjVc_bGzlhdgVG4w1tuNLiSwcqYl7UEXBw4hyphenhyphend-fXYUy_OPp-Fizvw/s640/vocna-torta-sa-piskotama.jpg)
Potrebno vam je:
kora:
12 belanaca, 6 žumanaca, 15 kašika šećera, 5 kašika brašna, 15 kašika lešnika
voćni fil:
700 g voća (kupine, maline, jagode), 250 g šećera, kesica pudinga od jagode, kašika gustina, šoljica voćnog soka
mlečni fil:
6 žumanaca, 8 kašika šećera, kesica pudinga od vanile, 2 kašike gustina, 500 ml mleka, 250 g margarina ili putera, 2 šlag pene
recept:
kora:
Umutiti belanca sa šećerom pa postepeno dodati žumanca uz lagano mešanje. Dodati brašno i mlevene lešnike pa izliti u veliki pleh i peći na 200 °C. Prohlađenu koru preseći na 3 dela po dužini.
voćni fil:
Voće i šećer ispasirati mikserom. 2/3 mase ugrejati, a ostatak pomešati sa prahom pudinga i gustinom, pa skuvati u ugrejanom ostatku. Fil ohladiti uz mešanje.
mlečni fil:
Žumanca i šećer umutiti na pari, a nezavisno skuvati puding u pola litre mleka iz dodatak gustina. U vruć puding dodati puter (postepeno, 50 g dok se ne ohladi a onda ostatak). Na kraju spojiti sa žumancima.
Filovati kore voćnim pa melčnim filom, a na kraju tortu prekriti šlagom.
http://www.kuvar-recepti.info/
Нема коментара