Breaking News

Zapečene pica makarone: Jelo koje morate što pre da probate!

Foto: Thinkstock


  • 400 g makarona
  • 300 g šampinjona
  • 100 g ćuretine (mogu ćureća prsa)
  • 50 g parizera
  • 300 g kačkavalja
  • kečap po ukusu
  • Origano
  • 2 jaja
  • čaša jogurta ili pavlake za kuvanje
  • So
  • malo margarina ili ulja
1. Makarone skuvajte u slanoj vodi, procedite i isperite hladnom vodom. Dodajte ćuretinu isečenu na kockice, rendani parizer, pola rendanog kačkavalja, kečap i origano.

2. Na malo ulja prodinstati šampinjone isečene na listiće, posoliti i dodati u testeninu.

3. Sve dobro sjediniti, pa sipati u vatrostalnu posudu, prethodno podmazanu sa malo ulja ili margarina. Premazati kečapom, a odozgo narendati ostatak kačkavalja.

4. Umutiti jaja i jogurt (ili pavlaku za kuvanje), posoliti, pa preliti preko kačkavalja. Preko narendati još malo kaškavalja, posuti origanom i staviti u rernu da se peče 20-30 minuta.

 

Нема коментара

ranktrackr.net