Zapečene pica makarone: Jelo koje morate što pre da probate!
Foto: Thinkstock |
- 400 g makarona
- 300 g šampinjona
- 100 g ćuretine (mogu ćureća prsa)
- 50 g parizera
- 300 g kačkavalja
- kečap po ukusu
- Origano
- 2 jaja
- čaša jogurta ili pavlake za kuvanje
- So
- malo margarina ili ulja
1. Makarone skuvajte u slanoj vodi, procedite i isperite hladnom vodom. Dodajte ćuretinu isečenu na kockice, rendani parizer, pola rendanog kačkavalja, kečap i origano.
2. Na malo ulja prodinstati šampinjone isečene na listiće, posoliti i dodati u testeninu.
3. Sve dobro sjediniti, pa sipati u vatrostalnu posudu, prethodno podmazanu sa malo ulja ili margarina. Premazati kečapom, a odozgo narendati ostatak kačkavalja.
4. Umutiti jaja i jogurt (ili pavlaku za kuvanje), posoliti, pa preliti preko kačkavalja. Preko narendati još malo kaškavalja, posuti origanom i staviti u rernu da se peče 20-30 minuta.
foodolina.work
Нема коментара