Breaking News

Žuto za radost

Stiže leto, pravo vreme da unesete sunce u svoj dom. To ćete postići jednostavno - žutom bojom. Trgovci nekretninama često ističu da malo žute u domu povećava cenu nekretnine, a psiholozi kažu da ova boja pozitivno utiče na samopouzdanje, optimizam, koncentraciju. Vodite, ipak, računa da ne preterate jer tada može da izazove iritaciju očiju, anksioznost i poremećaje sna.
Za veće površine, poput nameštaja, tepiha i zidova, birajte zagasitije nijanse, koje u sebi sadrže crvenu, čime će prostor dobiti toplinu, pogotovo ako je okrenut ka severu. U zavisnosti od enterijera, jarko žuta može izgledati šik na jastučićima ili stočiću za kafu. Ako ste hrabri, obojite u ovoj nijansi jednu stranu zida u hodniku ili u dnevnoj sobi, jer ćete tako privući pažnju posetilaca. Ali, zaobiđite je u spavaćoj sobi jer može da remeti san. U sobi za odmor najbolje je koristiti neutralnu, puter žutu nijansu.
Savet plus: Nije greška ni ako u istoj prostoriji kombinujete nekoliko nijansi žute, na primer zid je zagasit, a prozori su uokvireni jačom nijansom.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net