Breaking News

Penaste kocke sa malinama

Za testo: 300 g glatkog brašna, 190 g mekog putera, 110 g šećera u prahu, 1/2 kesice rendane limunove kore, jaje i kesica vanilin šećera. Za biskvit: 5 jaja, 2 žumanceta, 120 g šećera, kesica vanile, 150 g glatkog brašna, kesica rendane kore od limuna i 50 g gustina. Za krem: 1/2 l mleka, 4 kašike šećera i kesica vanilin pudinga. Za šlag penu: 8 belanaca, 350 g šećera i sok od 1/2 limuna. Plus: 180 g džema od malina za glazuru, 750 g malina za posipanje i jaje za premazivanje.
Sve sastojke sipajte u posudu, mikserom umutite glatko testo, umotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 40 minuta. Testo razvijte oklagijom, premestite u pleh (30 x 35 cm) i pecite u rerni na 190 stepeni 10 minuta. Jaja, žumanca, šećer, vanilu i rendanu limunovu koru umutite na pari, sklonite s ringle, mešajte dok se ne ohladi, pa dodajte brašno i gustin. Kalup obložite masnim papirom, ali tako da prelazi ivice, premažite jajetom, sipajte testo i pecite 30 minuta u rerni na 180 stepeni. Ohlađenu koru namažite džemom i poklopite, takođe, ohlađenim biskvitom. U 1/2 l mleka sipajte šećer, skuvajte puding prema uputstvu na pakovanju, nafilujte biskvit, ohladite i ravnomerno rasporedite maline. Mikserom na pari umutite belanca, šećer i sok od limuna, sklonite s ringle, ohladite, premažite maline, pospite šećerom u prahu i pecite u rerni na 220 stepeni oko 10 minuta.
Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net