Breaking News

Pavlova torta od kajsija


Potrebno je: 500 g kajsija, 250 g borovnica, 4 belanceta, pola kašičice sirćeta, 200 g + 3 kašike šećera, 2 kašičice gustina, 400 g slatke pavlake, sok od pola limuna i kesica vanilin šećera.

Umutite čvrst sneg od belanaca, postepeno sipajte 200 g šećera, gustin, sirće i nastavite da miksate dok se šećer ne otopi, a smesa postane glatka i sjajna. Na papiru za pečenje nacrtajte krug prečnika 20 cm, okrenite papir, sipajte belanca, poravnajte i pomoću dve kašike napravite udubljenje u obliku kadice. Koru sušite u rerni zagrejanoj na 100 stepeni oko 50 minuta, ali vrata rerne ostavite odškrinuta. Kajsije operite, prepolovite, izvadite koštice i isecite na kriške, a borovnice operite i ocedite. U posudi karamelizujte tri kašike šećera, sipajte sok od limuna i kuvajte dok se karamel ponovo ne otopi. Zatim dodajte voće, dinstajte dva minuta i ohladite. Mikserom umutite šlag od slatke pavlake i vanile, sipajte u udubljenje, ukrasite kajsijama i borovnicama i servirajte.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net