Pita sa ajvarom i pečurkama: Posno predjelo za svaku priliku!
Foto: shutterstock |
- 500 grama gotovih kora
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- pola tegle ajvara
- 500 g šampinjona
- 1 praziluk
- so po ukusu
1. Iseckati praziluk pa staviti da se izdinsta sa malo vode i ulja. Kada je luk omekšao, dodati izrendane šampinjone. Kuvati ih dok ne ispari skoro sva voda, ako malo ostane iskoristite je za premazivanje kora. Ako vam ostane ove vode od šampinjona onda vam voda i nije potrebna da se premažu kore, umačite četkicu u taj sok i mažite kore u kombinaciji sa uljem.
2. Uzimajte po tri kore. Prvu koru malo poprskate uljem, stavite drugu pa je premažite vodom od šampinjona ili običnom vodom. Stavite treću, premažiteskoro celu ajvarom.
3. Ostavite kraj koji ćete poslednji uviti nenamazan, da ne bi curila i onda celom dužinom kore stavite izdinstane šampinjone sa prazilukom. Tako uradite sa ostalim korama.
4. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Ako vam ostane ulja i soka od šampinjona, slobodno premažite pite, izbušite nožem pa opet premažite. Višak vode ispariće dok se peku.
domacirecepti.net
Нема коментара