Zapečena boranija
potrebne namernice:
- 800 g žute mlade boranije
- 1 dl pavlake
- 2 dl neutralna pavlaka
- 1 jaje
- 150 g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- mešavina začina
- mirođ ija, peršun
- bosiljak, vlašac,
- ulje
Priprema:
1. Crni luk i 100 g slanine iseći na kockice, preostalu slaninu na tanke listove, a beli luk što sitnije.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati beli luk i kockice slanine, te sve zajedno kratko prodinstati. Potom dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode (po potrebi) dok povrće ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
3. Zatim dodati mirođ iju, bosiljak, peršun, vlašac i zacine po ukusu, pa sve zajedno dinstati još 10 min.
4. Posebno umutiti jaje, pavlaku, neutralnu pavlaku i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti dinstanu boraniju. Preliti je smesom od pavlake i preko nje rasporediti listove slanine. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.- izvor:www.posaljirecept.rs
Нема коментара