Breaking News

Zapečena boranija



potrebne namernice:
  • 800 g žute mlade boranije
  • 1 dl pavlake
  • 2 dl neutralna pavlaka
  • 1 jaje
  • 150 g slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • mešavina začina
  • mirođ ija, peršun
  • bosiljak, vlašac,
  • ulje
  • Priprema:

    1. Crni luk i 100 g slanine iseći na kockice, preostalu slaninu na tanke listove, a beli luk što sitnije.
    2. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati beli luk i kockice slanine, te sve zajedno kratko prodinstati. Potom dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode (po potrebi) dok povrće ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
    3. Zatim dodati mirođ iju, bosiljak, peršun, vlašac i zacine po ukusu, pa sve zajedno dinstati još 10 min.
    4. Posebno umutiti jaje, pavlaku, neutralnu pavlaku i začine po ukusu.
    5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti dinstanu boraniju. Preliti je smesom od pavlake i preko nje rasporediti listove slanine. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumeni.
  • izvor:www.posaljirecept.rs

Нема коментара

ranktrackr.net