Breaking News

Обама потписао уредбу којом се становништво позива да се спреми на удар из Космоса

Вашингтон – Председник Обама потписао је владину уредбу, која има за циљ да америчку јавност припреми на необичне појаве космичко-метеоролошке природе.
Цео текст уредбе објављен је на званичним странама Беле куће:
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/10/13/executive-order-coordinating-efforts-prepare-nation-space-weather-events
Уредбом се америчком народу налаже да се припреми на неизбежну катаклизму, до које ће доћи у наредних 120 дана (тј. негде до половине фебруара 2017.) а која је повезана са „космичком метеорологијом“ (space weather event).
Бела кућа наводи да сунчане ерупције и геомагнетски вртлози (турбуленција) највероватније могу да утичу на електро уређаје на планети Земљи, као и да могу да изазову и кризне ситуације у области здравља и безбедности по целој планети.
У документу (тј. уредби), који указује на неопходност припрема на потпуни колапс електричне мреже, говори се да „се стално дешавају космичко-метеоролошке појаве у виду сунчаних ерупција, честица сунчане енергије и геомагнетних поремећаја, као и да неке од њих могу да буду критичне за системе инфраструктуре и технологије – као што су, на пример систем глобалне навигације (ГПС), функционисање сателита за везу и електро енергетски системи. Екстремне космичко-метеоролошке појаве – тј. оне које могу знатно да утичу на критичну инфраструктуру – могу да избаце из рада већи део мреже електро-снабдевања, што може довести до ланчаних реакција и утицати на рад основних служби – као што су, на пример, комуналне службе (снабдевање водом), здравство, транспорт. Космичко-метеоролошке појаве имају потенцијал да негативно утичу и на здравље и безбедност целих континената…
Како јавља америчка агенција ЈУ ЕС ЕЈ ТУДЕЈ Обама је уредбу потписао пред свој одлазак у Питсбург, на технолошку конференцију , која ставља нагласак на вештачку интелигенцију, освајње космоса, еколошки чисту енеергију и напредну медицину.
Као и многе друге наредбе владе и ова Обамина директива налаже органима извршне власти да у оквиру својих надлежности изврше припреме ради одговора на догађаје космичко-метеоролошке природе. Управа за научно-технолошку политику Беле куће усаглашаваће напоре свих владиних органа, између осталог и надлежних за одбрану, трговину, енергетику и НАСА – који треба заједно да раде да би се побољшала њихова способност предвиђања појава из космичко-метеоролошке области, као и да се обезбеди заштита објеката критичне инфраструктуре од таквих појава.
Обама је такође наредио да буду објављивани подаци којима о предстојећим догађајима располажу федерални органи.
Ова Обамина директива је први пут јавност упознала и са до сада непознатом тајном директивом, потписаном 15. јула ове године, под насловом Директива председничке политике бр. 40. Ова директива успоставља нову државну политику преноса овлашћења, којом се утврђују „основне државне функције“ федералне владе. Ове директиве, познате као ППД, уствари су тајне уредбе извршне власти у области државне безбедности.
Конт / Васељенска ТВ

Нема коментара

ranktrackr.net