Pikantne krmenadle sa belim lukom i vorčesterom
Sastojci:
½ kg svinjskih krmenadli
(bez kosti)
50 ml ulja
100 ml crvenog vina
1 kašika tabasko sosa
1 kašika vočester sosa
1 kašičica belog luka u prahu
šareni biber, so
1 kašičica putera
(bez kosti)
50 ml ulja
100 ml crvenog vina
1 kašika tabasko sosa
1 kašika vočester sosa
1 kašičica belog luka u prahu
šareni biber, so
1 kašičica putera
Priprema:
1. Ukloniti kost sa mesa, pa meso blago istucati tučkom za meso.
2. Vino i ulje sjediniti sa belim lukom, tabaskom, vorčesterom i šarenim biberom.
3. Krmenadle preliti pripremljenom marinadom i ostaviti da odstoji u frižideru oko pola sata.
4. Pre pripreme, meso izvaditi iz frižidera petnaestak minuta ranije, da dosegne sobnu temperaturu.
5. Na dobro ugrejanoj i blago nauljenoj gril ploči (ili gusanom tiganju sa rebrastim dnom) peći meso dok ne dobije crvenobraon boju i bez problema se odlepi od posude.
6. Skloniti sa vatre i prekriti alu-folijom.
7. Posebno zakuvati marinadu i ostaviti da vri dok se ne reducira na ½ od prvobitne količine.
8. Dodati komad putera i promešati, kako bi se sve fino povezalo i puter otopito.
9. Krmenadle umočiti u sos a zatim poslužiti uz blag prilog, koji će ublažiti ljutinu.
2. Vino i ulje sjediniti sa belim lukom, tabaskom, vorčesterom i šarenim biberom.
3. Krmenadle preliti pripremljenom marinadom i ostaviti da odstoji u frižideru oko pola sata.
4. Pre pripreme, meso izvaditi iz frižidera petnaestak minuta ranije, da dosegne sobnu temperaturu.
5. Na dobro ugrejanoj i blago nauljenoj gril ploči (ili gusanom tiganju sa rebrastim dnom) peći meso dok ne dobije crvenobraon boju i bez problema se odlepi od posude.
6. Skloniti sa vatre i prekriti alu-folijom.
7. Posebno zakuvati marinadu i ostaviti da vri dok se ne reducira na ½ od prvobitne količine.
8. Dodati komad putera i promešati, kako bi se sve fino povezalo i puter otopito.
9. Krmenadle umočiti u sos a zatim poslužiti uz blag prilog, koji će ublažiti ljutinu.
izvor/http://www.posaljirecept.rs/
Нема коментара