Riba u pivskom testu
Sastojci:
600 g fileta oslića
250 g brašna
200 ml piva
2 jajeta
2 belanceta
200 ml tartar sosa
500 g krompira
so
ulje
250 g brašna
200 ml piva
2 jajeta
2 belanceta
200 ml tartar sosa
500 g krompira
so
ulje
Priprema:
1. Mikserom penasto umutiti jaja. Dodati pivo, malo soli i brašno, pa dobro promešati varjačom da se svi sastojci sjedine.
2. Posebno penasto umutiti belanca pa lagano dodati prethodnoj smesi.
3. Filete oslića preseći na manje komade, a zatim umakati u pripremljenu smesu.
4. Pržiti u dobro zagrejanom dubokom ulju s obe strane dok ne porumeni.
5. Vaditi na papirni ubrus da bi se ocedili od viška masnoće.
6. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa propržite na vrelom ulju. Prženu ribu poslužiti uz tartar sos i pomfrit.
2. Posebno penasto umutiti belanca pa lagano dodati prethodnoj smesi.
3. Filete oslića preseći na manje komade, a zatim umakati u pripremljenu smesu.
4. Pržiti u dobro zagrejanom dubokom ulju s obe strane dok ne porumeni.
5. Vaditi na papirni ubrus da bi se ocedili od viška masnoće.
6. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa propržite na vrelom ulju. Prženu ribu poslužiti uz tartar sos i pomfrit.
Нема коментара