Breaking News

Kupe sa lešnicima

Shutterstock


Potrebno je: 100 g lešnika, 85 g šećera, 50 g mlečne čokolade, 30 g tamne čokolade, 15 g slatke pavlake, 18 celih manjih lešnika, na vrh kašičice vanile u prahu, po želji rum- Za glazuru: 125 g crne čokolade, 25 g sitno iseckanih lešnika


Pecite 100 g lešnika od 7 do 10 minuta u zagrejanoj rerni na 150 stepeni, skinite im potom omotač i sameljite ih. Stavite ih u odgovarajuću posudu i štapnim mikserom mutite sve dok ne dobijete kremast sadržaj. U početku će biti teško ali kada se mutilice miksera zagreju, delovaće na lešnike da otpuštaju ulje, pa ćete tako dobiti krem. Potom otopite i karamelizujte šećer sa vanilom, dodajte krem od lešnika, sve dobro izmešajte pa sipajte na komad papira za pečenje i ostavite da se ohladi. Hladnu masu iskidajte na sitne delove, zatim sameljite u multipraktiku, pa ponovo mutite u štapnom mikseru dok ne dobijete gladak i sjajan krem.

Kada to završite stavite slatku pavlaku da se prokuva pa je ostavite da se delimično prohladi. Obe vrste čokolade ponaosob sitno iseckajte i posebno rastopite na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rerni, izvadite ih i svakih 10 do 15 sekundi dobro promešajte dok se malo ne prohlade. Pomešajte ih zajedno sa pavlakom, pripremljenim kremom i dodajte malo ruma. Smesu ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Kašičicom zahvatajte smesu težine 15 g, u sredinu stavite ceo lešnik, pa oblikujte i ređajte kupe.

Kada ste napravili sve kupe pripremite glazuru. Sitno iseckajte crnu čokoladu, otopite na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, pa mešajući zagrejte do 50 stepeni. Kada je čokolada u potpunosti rastopljena i glatka mešajući je prohladite do 30 stepeni. Pripremljene kupe prvo uvaljajte u sitno iseckane lešnike, a potom u rastopljenu čokoladu. Pre posluživanja ostavite ih nekoliko sati da odstoje na sobnoj temperaturi da se u potpunosti sjedine.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net