ČOKO PROFITEROLE
Shutterstock |
Potrebno je: 125 g margarina, 5 dl vode, 250 g brašna, 4 jajeta, kašika šećera, kašičica soli. Za krem: 200 g šećera, jaje, 3 kašike gustina, 4 dl mleka, 1 dl pavlake za kuvanje, rendana kora od jednog manjeg limuna, prstohvat muskatnog oraha. Za preliv: 200 g čokolade za kuvanje, 1 dl mleka
Umesite testo od margarina, brašna, vode, soli i šećera, pa ga ostavite da se hladi. Kada bude mlako, dodajte jedno po jedno jaje, mešajte dok se ne dobije glatko testo. Pravite loptice veličine oraha i stavite ih u pleh. Pecite na 200 stepeni, oko pola sata. Ostavite ih da se ohlade. Pomešajte sve sastojke za fil u šerpi, dobro promešajte i kuvajte na umerenoj vatri dok se smesa ne zgusne. Špricom punite odozdo profiterole kremom i svaku umočite u preliv koji ste napravili tako što ste čokoladu otopili sa mlekom.
Новости
Нема коментара