I hrani i leči: Moćna pileća čorba sa đumbirom
Foto: Shutterstock |
Potrebno vam je:
80 g rezanaca za supu
Kašika maslinovog ulja
1/2 glavice luka, iseckane
Kašika rendanog đumbira
Iseckana šargarepa
2 kašike soja sosa
2 kocke za pileću supu
Čen belog luka
Šoljica graška
50 g iseckanog, pilećeg belog mesa
Šolja sojinog mleka
Malo bosiljka
Priprema
U velikom loncu zagrejte ulje. Dodajte luk i dinstajte ga dok ne omekšae. Dodajte đumbir i šargarepu i još malo prodinstajte. Dodajte i beli luk. Zatim u toploj vodi razmutite kocke za supu, sipajte u lonac i dodajte soja sos, a zatim pustite da proključa.
Dodajte piletinu i grašak i pustite da proključa. Smanjite temperaturu i nastavite sa kuvanjem dok piletina ne omekša. Dodajte rezanca i sojino mleko. Kuvajte dok rezanci ne omekšaju. Kada bude gotovo dodajte bosiljak, dobro promešajte i poslužite.
Izvor: Novi.ba
Нема коментара