Breaking News

Lek i hrana: Ovako se bosiljak pravilno koristi!

Foto: Shutterstock / Instagram

Bosiljak je začin koji ima fantastičan uticaj na zdravlje i organizam. Ublažava prehladu, doprinosi zdravlju srca, bubrega, očiju i zuba, a pomaže i u lečenju raka.



Ublažava simptome prehlade



Budući da bosiljak ima antibakterijske osobine, lišće bosiljka je efektno u lečenju upala i temperature. Skuvajte lišće bosiljka u čaju i polako pijte.



Leči upaljeno grlo



Ako imate upalu grla, dobro je grgljanje mlake vode u kojoj je bio potopljen bosiljak. Delovaće protivupalno i olakšati simptome upale.



Doprinosi zdravlju srca



Unosom bosiljka u organizam smanjuje se nivo holesterola i smatra se jednim od najboljih začina za srce. Smanjuje rizik od srčanog udara i kardiovaskularnih bolesti.



Poboljšava rad bubrega



Bosiljak jača bubrege i odličan je u borbi protiv kamena u bubregu.


Leči infekcije u ustima



Infekcije i čirevi koji se mogu pojaviti u ustima je dobro u prvu ruku lečiti žvakanjem listova bosiljka.



Ublažava otok



Namažite kašičicu paste od bosiljka na otok od uboda insekta.



Održava zdravlje zuba



Za one koji pate od problema krvarenja desni, lošeg zadaha i propadanja zuba, bosiljak se pokazao dobrim saveznikom. Antibakterijske i antibiotske osobine bosiljka mogu pomoći u sprečavanju takvih oralnih bolesti.



Štiti DNK



Listovi bosiljka sadrže mnoštvo fitonutrijenata i antioksidanasa, koji štite ćelije DNK od oštećenja nakon izlaganja ultraljubičastim zracima.



Pomaže u lečenju raka



Bosiljak steže vene koje dopremaju hranljive supstance tumorima koji uzrokuju rak, a sam po sebi pomaže u lečenju brojnih vrsta raka, uključujući rak dojke.

Autor: Vijesti.me

Нема коментара

ranktrackr.net