Breaking News

MISTERIJE DREVNIH PROROČANSTAVA

pixabay.com

Da li mi živimo u prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti? Šta je to vreme? Da li je ono trošno? Ako jeste, gde je tu kraj?

Tokom hiljada godina stvaranja, čovek je uvek imao zelju da sazna šta ga to čeka u bliskoj budućnosti. Da li je to zaista moguće? – Možda.

Ko se sve bavio proricanjem i kako? Nama poznata imena, kao sto je Nostradamus, čuvene Darvinove teorije, civilizacija Maja kao i mnogi drugi.

Na osnovu čega su predvidjali budućnost? Jedno je sigurno, to su bili umovi tadašnjeg  sveta.

Nama poznata proročanstva o smaku sveta, završetku starog ciklusa života jesu delo civilizacije Maja. Kako je moguće da je jedan narod, toliko inteligentan, bez moderne tehnologije, napravi takav kalendar koji mnogi smatraju jednim od najtačnijih iz tog perioda?


Takodje spominju i kraj starog ciklusa života, što predstavlja i kraj njihovog kalendara. Neki su to pogrešno protumačili i shvatili da nam se kraj sveta blizi, što naravno nije tačno. Kod Nostradamusa  se spominje i čuveno ‘Ogledalo budućnosti’.

Prema naučnicima poznat kao ‘Globalno energoinformaciono polje zemlje’ , a prema prorocima ‘Duša planete’. Da li je on uspeo da realizuje put u budućnost? – Ne znamo.

Poznata je i Darvinova teorija o evoluciji. Njegova teorija ima brojna osporavanja, ali je mnogi i uvažavaju.  Objavio je tezu da sva živa bica potiču od istog izvora, da organizmi unutar jedne vrste ipak nisu medjusobno isti, te da najbolje prilagodjene jedinke, u zavisnosti od uslova okoline, uspevaju u borbi za opstanak.

Mnogo polemike se danas vode  oko raznih njegovih teorija. Kada spomenemo reč ‘proroačanstvo’ prvenstveno nas asocira na nešto što je davno, prošlo, izgubljeno, drevno, nešto sto je legendarno.

Za vreme Egipćana, Rimljana, Huna i drugih osvajačkih carstava, proroci su bili tada bili sastavni deo njihovog strategijskog vojnog plana. Pre svake velike bitke, prorok je u društvu vodje/cara bio prisutan. Izlagao je svoje pretpostavke o mogućem ishodu bitke.

Postavlja se pitanje, kako je moguće da jedan čovek predvidi šta će se desiti? Da li mali broj ljudi na našoj planeti ima nešto u sebi što ga izdvaja od drugih? –Moguće.

Svako od nas je različit po nekom pitanju, a postoje osobe koje su potpuno različite od svih nas, te osobe  u sebi imaju dar da predvide odredjenu radnju.

Da li vam je poznato delo “Tajna večera” od Leonarda da Vinčija? Naučnici smatraju da je Leonardo na slici naslikao šifrovane simbole koji predstavljaju kraj sveta. Da li on spada medju one osobe sa posebnim darom?  Zašto su to šifrovani simboli? Zbog cega nije smeo da javno iskaže svoja predvidjanja o budućnosti?

Postoje razne sumnje u vezi njegovog dela. Da li je njegovo delo bitno kao delo u celini ili je hteo da nam kaže da njegova slika krije veliku tajnu?

Ostaje misterija.


Zašto se danas osvrćemo na ta proročanstva? Da li možemo da verujemo u njihovo ispunjenje?  Vreme će nam pokazati da li su ove teorije i proročanstva zaista istinite.

https://www.svettajni.com

Нема коментара

ranktrackr.net