Breaking News

KNEDLE SA SPANAĆEM

Depositphotos

Potrebno je:

* 250 g starog baget hleba

* origano

* muskatni oraščić

* biber u zrnu

* so

* 70 g polutvrdog ovčjeg sira

* 3 kašike prezli

* 20 g putera

* 300 g spanaća

* čen belog luka

* glavica crnog luka

* 3 jajeta * 150 ml mleka

* kašičica univerzalnog začina


Baget iseckajte na sitne kocke, prelijte pomešanim mlekom i jajima i ostavite da se malo natopi. Oprani spanać kratko prokuvajte, dobro ocedite i sitno naseckajte. Na puteru kratko propržite naseckani luk i čen belog, a na kraju dodajte spanać. U natopljeni baget umešajte spanać, narendani sir (deo ostavite za posipanje), prezle, so, biber, origano, rendani muskatni oraščić i univerzalni začin. Sve dobro izmešajte i navlaženim rukama oblikujte knedle. Stavite da se kuvaju u posoljenoj ključaloj vodi, a zatim nastavite da ih kuvate na sasvim tihoj vatri 8 minuta. Kuvane knedle izvadite šupljikavom kašikom i stavljajte na zagrejani tanjir. Posipajte ih rendanim sirom pa prelijte rastopljenim puterom. Možete ih poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net