KNEDLE SA SPANAĆEM
Depositphotos |
Potrebno je:
* 250 g starog baget hleba
* origano
* muskatni oraščić
* biber u zrnu
* so
* 70 g polutvrdog ovčjeg sira
* 3 kašike prezli
* 20 g putera
* 300 g spanaća
* čen belog luka
* glavica crnog luka
* 3 jajeta * 150 ml mleka
* kašičica univerzalnog začina
Baget iseckajte na sitne kocke, prelijte pomešanim mlekom i jajima i ostavite da se malo natopi. Oprani spanać kratko prokuvajte, dobro ocedite i sitno naseckajte. Na puteru kratko propržite naseckani luk i čen belog, a na kraju dodajte spanać. U natopljeni baget umešajte spanać, narendani sir (deo ostavite za posipanje), prezle, so, biber, origano, rendani muskatni oraščić i univerzalni začin. Sve dobro izmešajte i navlaženim rukama oblikujte knedle. Stavite da se kuvaju u posoljenoj ključaloj vodi, a zatim nastavite da ih kuvate na sasvim tihoj vatri 8 minuta. Kuvane knedle izvadite šupljikavom kašikom i stavljajte na zagrejani tanjir. Posipajte ih rendanim sirom pa prelijte rastopljenim puterom. Možete ih poslužiti kao predjelo ili kao glavno jelo.
Novosti
Нема коментара