TARTIFLET SA TOPLjENIM SIROM
Depositphotos |
Potrebno je (za 4 osobe):
* 1,2 kg cvenog krompira sa tvrdom korom
* 200 g slanine
* glavica crnog luka
* 200 g topljenog sira koji ima jači miris
* 2 kašike pavlake
* manja čaša belog vina
* so, maslac, ulje
Ogulite krompir i u komadu stavite da se kuva, posolite po želji. Posle 15 minuta ga izvadite, ocedite i ostavite sa strane. U posebnoj posudi na malo ulja dinstajte luk isečen na kolutove. Kad omekša i porumeni dodajte sitno seckanu slaninicu i još malo dinstajte, pa sklonite sa ringle. Krompir isecite na polutke i ređajte u tepsiju podmazanu maslacem. Na krompir stavite pola smese od luka i slaninice, pa preko ostatak krompira, potom ostatak smese, a onda po tome razmažite pavlaku i na kraju stavite sir i ulijte vino. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Kad se sir rastopi jelo je gotovo i spremno da ga poslužite.
Novosti
Нема коментара