Breaking News

Američke diplomate da napuste zemlju u roku od 72 sata!

Američki vojnik (Foto: Jutjub)

Venecuela je naredila američkim diplomatama da napuste zemlju u roku od 72 sata. Ultimatum dolazi nakon što je predsednik Nikolas Maduro optužio američkog predsednika Donalda Trampa za sajber "sabotažu" koja je dovela do najvećeg nestanka struje u toj zemlji.

- Donald Tramp je najodgovorniji za sajber napad na venecuelanski elektroenergetski sistem - rekao je Maduro u emisiji iz predsedničke palate Miraflores u ponedeljak uveče, dodajući da tu tehnologiju poseduje samo vlada SAD, prenosi Rojters.


Hulio Kastro, iz nevladine organizacija "Doktori za zdravlje", izjavio je na Tviteru u ponedeljak uveče da su od početka nestanka struje u javnim bolnicama umrle 24 osobe.

Ministar spoljnih poslova Venecuele Horhe Areasa izjavio je da američke diplomate moraju da napuste Venecuelu u naredna tri dana, a u saopštenju vlade se navodi da "prisustvo ovih zvaničnika na venecuelanskom tlu predstavlja rizik za mir, jedinstvo i stabilnost zemlje".


Američki Stejt department saopštio je u ponedeljak da će ove sedmice povući svoje osoblje iz Venecuele, dodajući da njihovo prisustvo predstavlja "ograničenje za američku politiku" u toj zemlji, podseća agencija.

Tanjug

Нема коментара

ranktrackr.net