Breaking News

Povećanje američkog vojnog budžeta je pretnja za ceo svet

Sputnik / Maksim Blinov

Povećanje vojnog budžeta SAD je deo lanca događaja – nastavak izlaska Vašingtona iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa i kršenja uslova tog dogovora.

U projektu američkog budžeta je među prioritetima suparništvo sa Rusijom i Kinom. Kako se pretpostavlja, biće izdvojeno 500 miliona dolara za pomoć drugim državama u borbi protiv ruskog uticaja.

Zamenik šefa Komiteta Državne dume za odbranu Jurij Švidkin rekao je za Sputnjik da projekat budžeta predstavlja pretnju, pre svega za međunarodnu zajednicu, a imaju i ratoborni i agresivni karakter.

„To je karika jednog lanca — nastavak izlaska SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa i kršenja uslova tog dogovora“, rekao je poslanik.

Po njegovim rečima, Rusija ima dovoljno snage za odbranu.

„Ministar odbrane Sergej Šojgu je danas govorio na sednici našeg komiteta. Opet sam se uverio da mi imamo dovoljno snage i sredstava, uključujući perspektivne modele koji osiguravaju pouzdanu odbrambenu sposobnost naše države“, izjavio je Švitkin.
Američke planove je prokomentarisao politički analitičar međunarodne posmatračke organizacije CIS-EMO Stanislav Bišok. On je naveo da je ovo bio očekivan korak SAD.
„I Tramp personalno i Republikanska partija kao takva, istorijski su povezani sa vojnoindustrijskim kompleksom. Tramp je više pita izjavljivao da se američka vojska nalazi u jadnom stanju i da je treba modernizovati“, objasnio je stručnjak.
Prema rečima eksperta, sa strane to može izgledati kao apsurd, ali se radi ne toliko o realnosti koliko o nekim dogovorima između Trampa i vojne industrije.
Sputnjik

Нема коментара

ranktrackr.net