Breaking News

Živopisne čorbe

Depositphotos

NARANDžASTO OKREPLjENjE



Potrebno je: 500 g bundeve, krompir, glavica crnog luka, čen belog luka, 50 g lešnika ili badema, kocka pileće supe, kašika ulja, 1,5 dl krem-pavlake, so, biber


Očišćenu bundevu isecite na krupnije kocke. Oljuštite crni i beli luk. U šerpi zagrejte četiri čaše vode, dodajte kocku za supu, bundevu, krompir i luk i kuvajte oko pola sata, pa smesu izmiksajte i začinite. Dodajte krem-pavlaku i ulje, pospite lešnikom ili bademom i poslužite uz komadiće hleba.

LjUBIČASTA PORCIJA ZDRAVLjA



Potrebno je: manja glavica crvenog kupusa, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, malo maslinovog ulja, rakijska čašica jabukovog sirćeta, so, biber, šećer, jabuka


Očistite kupus i isecite ga na rezanca. Potom očistite crni luk i isecite ga na tračice. U šerpu nalijte ulje i dodajte luk da se dinsta, zatim naseckani kupus i usitnjeni beli luk. Pržite nekoliko minuta i onda nalijte jabukovo sirće. Smanjite temperaturu i kuvajte oko pola sata na srednjoj temperaturi. Začinite solju, biberom i šećerom. Isecite jabuku na kriške i ubacite ih u čorbu pre serviranja. Dodajte i neki "zeleniš" kao ukras.



ZELENA RAPSODIJA

Potrebno je: 250 g brokolija, 4 čena belog luka, 1,5 l kokošje supe, 4 krompira, 1,5 dl krem-pavlake, nekoliko grančica bosiljka, glavica crnog luka, 4 kašike maslinovog ulja, so, biber


Iseckajte brokoli, krompir i crni luk. U šerpi zagrejte ulje, dodajte četiri cela čena belog luka, seckani crni luk i brokoli, pa kratko izdinstajte. Potom prelijte kokošjom supom, dodajte krompir, posolite i pobiberite i kuvajte pola sata. Kada povrće omekša, umešajte krem-pavlaku i kuvajte još pet minuta. Izmiksajte u blenderu, dok smesa ne postane homogena, pospite biberom, ukrasite listićima bosiljka i poslužite.

Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net