Breaking News

Lazanje sa mlevenim mesom

Foto: Shutterstock

Неопходно је:

500 грама свежих крема за лазање

500 грама мешовитог меса

1 лук

1 шаргарепа

1 шоља парадајз сос

100 г бутера

2 кашике брашна

750 мл млека

300 г топљеног сира (моззарелла)

Пармезанска торба

Маслиново уље

Вегета, су, бибер, сецкани першун

Припрема

Благо исецајте лук и потресите маслиново уље. Додајте млевено месо, жлицу туршије и мало бибера. Увећавајте око пола сата, а затим сипајте парадајз печурака и першуна. Кувајте још десет минута и уклоните са ватре.

У одвојеној посуди спремите бачамел сос:
Стев брашно са маслацем (на лаганој ватри), а затим постепено додајте млеко и мешати. Посолите по укусу и мало бибера. Када се маса не згусне и прелити рендани сир и промешајте да се топи.

U dublju tepsiju nasuti polovinu pripremljenog mesa, a zatim složiti red kora za lazanje. Odozgo premazati bešamel sosom, a zatim ponovo složiti kore. Preko sipati preostalo meso i završiti korama. Preko kora premazati bešamel sos.

Peći sat vremena na temperaturi od oko 180 stepeni, zatim posuti parmezanom i vratiti u rernu na par minuta. Poslužiti toplo.

Нема коментара

ranktrackr.net