Socna junetina u umaku
Ovo jelo mozete pripremati u dubokom tiganju i dinstati oko 2 sata, a mozete i u ekspres loncu za 45 minuta :) socno i ukusno
Sastojci
350 g | junecih snicli |
1 glavica | crnog luka |
1 veca | sargarepa |
5 kasika | koncetrata paradajza |
soljica | mleka |
malo | bibera, vegete |
1 kasicica | aleve paprike |
1 kasicica | brasna |
4 kasike | ulja |
Postupak pripreme
- Snicle posoliti i pobiberiti.
- U dublji tiganj/lonac sipati ulje i staviti prvo izrendan luk i sargarepu da se kratko proprzi a zatim dodati snicle.
- Kratko ih prziti sa obe strane, dodati koncentrat paradajza. Zatim naliti sa malo vode (samo koliko treba da prekrije dno serpe) i ostaviti na umerenoj temperaturi da se dinsta 2 sata. Ako koristite ekspres lonac, onda 45 minuta.
- Kada je gotovo, ukljuciti na najjacu vatru i preliti sa soljicom mleka u kojoj ste razmutili brasno i alevu papriku. Izmesati da se zgusne.
Izvor:recepti
Нема коментара