Breaking News

Brokoli sa mesom


Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:
1 brokoli
700 g mlevenog mesa
2 kriške starog hleba
1 glavica crnog luka
1 jaje
150 g kačkavalja
3 paradajza
1 kašičica crvene mlevene paprike
mešavina suvog biljnog začina
so, biber
Za bešamel sos:
3 kašike ulja
2 kašike brašna
4 dl mleka
1 žumance
1 dl pavlake
peršunov list
Priprema
1. Hleb natopiti vodom, a potom ga ocediti i izmrviti.
2. Crni luk sitno iseckati, kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Skratiti dršku brokolija, ostaviti ga u komadu, pa kratko blanširati u slanoj vodi dok ne omekša.
4. U činiji sjediniti mleveno meso, jaje, izmrvljen hleb i crni luk. Dodati crvenu mlevenu papriku, mešavinu suvog biljnog začina, te posoliti i pobiberiti po ukusu. Dobro izmešati da se svi sastojci sjedine.
5. U šerpi propržiti brašno na ulju, a zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. U gotov sos umešati žumance, pavlaku i sitno iseckan list peršuna.
6. U okruglu, nauljenu vatrotalasnu posudu preručiti smesu od mesa i oblikovati kružnu veknu tako da sredina ostane prazna.
7. U sredinu staviti oceđeni brokoli, te sve preliti bešamel sosom i posuti kačkavaljem.
8. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
9. Paradajz iseći na krugove, pa pred kraj pečenja posudu izvaditi iz rerne i rasporediti paradajz. Vratiti u rernu da se dopeče.
Izvor:http://www.posaljirecept.rs/

Нема коментара

ranktrackr.net