Domaća srpska čorba
Sastojci:
1 pile
2 šargarepe
1 koren peršuna
3 manje glavice crnog luka
1 praziluk
1 čaša mleka
1 jaje
začini: so, biber u zrnu, mleveni biber, lovorov list
veza peršuna
1 pile
2 šargarepe
1 koren peršuna
3 manje glavice crnog luka
1 praziluk
1 čaša mleka
1 jaje
začini: so, biber u zrnu, mleveni biber, lovorov list
veza peršuna
Priprema:
1. Očišćeno povrće izrežite na veće komade.
2. Pile dobro operite i stavite ga u veću šerpu. Dodajte povrće i začine i sve to prelijte hladnom vodom.
3. Šerpu poklopite i sve zajedno kuvajte na laganoj temperaturi oko 2h (do se meso ne raskuva).
4. Kada se meso raskuva, izvadite ga iz šerpe i uklonite kosti i kožicu, a meso iskickajte na komade. 5. Jedan deo mesa možete vratiti u čorbu, a drugi iskoristiti za neko drugo jelo. Kada čorba bude pri kraju, umutite čašu mleka sa jednim jajetom i to dodajte čorbi dok vri.
6. Krčkajte sve zajedno još 10 minuta. Na kraju pospite sitno iseckanim listićima svežeg peršuna. Poslužite toplo.
1. Očišćeno povrće izrežite na veće komade.
2. Pile dobro operite i stavite ga u veću šerpu. Dodajte povrće i začine i sve to prelijte hladnom vodom.
3. Šerpu poklopite i sve zajedno kuvajte na laganoj temperaturi oko 2h (do se meso ne raskuva).
4. Kada se meso raskuva, izvadite ga iz šerpe i uklonite kosti i kožicu, a meso iskickajte na komade. 5. Jedan deo mesa možete vratiti u čorbu, a drugi iskoristiti za neko drugo jelo. Kada čorba bude pri kraju, umutite čašu mleka sa jednim jajetom i to dodajte čorbi dok vri.
6. Krčkajte sve zajedno još 10 minuta. Na kraju pospite sitno iseckanim listićima svežeg peršuna. Poslužite toplo.
Izvor:Guliver/Thinkstock
Нема коментара