Breaking News

Kuglof sarma

Sastojci 

Potrebno je:

  • 700 g mešanog mlevenog mesa
  • 120 g mesnate dimljene slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 jaje
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1/2 kesice začina za sarmu
  • 1 dl kuvanog paradajza
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • so
  • biber

Priprema

1
U šerpu stavite pirinač pa dodajte 2,5 dl vode i kuvajte oko pet minuta. Isključite ringlu i ostavite poklopljeno dok pirinač ne upije tečnost.
2
Crni luk sitno iseckajte i kratko propržite da se zastakli. Dodajte so, biber, mleveno meso, pirinač, začinsku papriku pa sve zajedno dinstajte oko 10 minuta. Smesu začina za sarmu prelijte sa malo vode pa i nju dodajte.
3
Ostavite da se malo prohladi, dodajte jaje i sve dobro izmešajte.
4
Rernu uključite na 200 stepeni.
5

Kuglof premažite uljem i rasporedite listove kupusa tako da se preklapaju i da im krajevi vire preko ivice kuglofa.
6

Preko kupusa rasporedite fil od mesa.
7

Krajevima kupusa prekrijte meso.
8

Kuvani paradajz razmutite u 1 dl vode i prelijte sadržaj u kuglofu.
9

U tepsiju sipajte oko 2 cm. vode stavite u nju kuglof i prekrijte ga alu-folijom. Pecite u zagrejanoj rerni oko sat vremena i po potrebi dolijte vode u tepsiju. Skinite foliju i pecite još 5-7 minuta.
10

Kuglof sarmu izvadite iz rerne, ostavite da se prohladi i pažljivo prevrnite na tacnu za 
posluživanje.



Izvor:http://www.recepti.com/

Нема коментара

ranktrackr.net