Breaking News

Preliven kuglof


Potrebno je - Za testo: 250 g borovnica, kašika soka od limuna, 200 g mekog putera, 350 g pšeničnog brašna, kesica praška za pecivo, 200 g šećera, prstohvat soli, 4 jaja, kesica vanilin šećera, 3 kašike mleka i 50 ml kašastog soka po ukusu (banana, pomorandža, mango...). Za preliv: 200 g šećera u prahu, belance i 30 g borovnica za dekoraciju.

Borovnice operite, stavite u posudu, sipajte kašiku vode, sok od pola limuna i kuvajte dok se bobice ne raspuknu, sklonite posudu i ohladite. Mikserom umutite puter, šećer, vanilu, prstohvat soli, dodajte jedno po jedno jaje, naizmenično sipajte mleko i brašno pomešano s praškom za pecivo. Testo podelite na dva dela, pa u jednu polovinu umešajte kašasti sok. Kuvane borovnice dobro ocedite, dve kašike ostavite sa strane, a ostatak ispasirajte viljuškom, sipajte u drugu polovinu testa i promešajte. U podmazan kalup za kuglof prvo sipajte svetlo, pa testo sa borovnicama, malo promešajte viljuškom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Dok se pečeni kolač hladi, pipremite glazuru. U šerpicu sipajte šećer u prahu, dodajte čvrst sneg od belanceta, dve kašike pasiranih borovnica i otopite na umerenoj temperaturi, uz stalno mešanje. Kuglof prelijte glazurom i ukrasite borovnicama.

Новости

Нема коментара

ranktrackr.net