Slasna fokača
Ukoliko volite da mesite probajte da napravite ovu slasnu fokaču za koju svi kažu da je izvrsna
Slasna fokača, Foto: profimedia
Sastojci:
- 550 g belog brašna, kesica suvog kvasca, 5 kašika maslinovog ulja, kašičica šećera, so, 10 zelenih maslina, 3 kašike ajvara, grančica ruzmarina, 3 kašike otopljenog maslaca
- 550 g belog brašna, kesica suvog kvasca, 5 kašika maslinovog ulja, kašičica šećera, so, 10 zelenih maslina, 3 kašike ajvara, grančica ruzmarina, 3 kašike otopljenog maslaca
Priprema:
Pomešati brašno, suvi kvasac, so i šećer, a potom polako dodavati vodu uz konstantno mešanje. Umesiti glatko testo, oblikovati ga u loptu i ostaviti prekrivenog u činiji da naraste. Kada se testo udvostruči, premesiti ga još jednom, dodati ajvar, a zatim ostaviti da naraste još jednom. Razvaljati ga u oblik elipse, staviti na pleh i dodati masline sa paprikom. Grančicu ruzmarina izlomiti i naizmenično utisnuti začin u testo. Premazati fokaču otopljenim puterom, posuti krupnom solju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Pomešati brašno, suvi kvasac, so i šećer, a potom polako dodavati vodu uz konstantno mešanje. Umesiti glatko testo, oblikovati ga u loptu i ostaviti prekrivenog u činiji da naraste. Kada se testo udvostruči, premesiti ga još jednom, dodati ajvar, a zatim ostaviti da naraste još jednom. Razvaljati ga u oblik elipse, staviti na pleh i dodati masline sa paprikom. Grančicu ruzmarina izlomiti i naizmenično utisnuti začin u testo. Premazati fokaču otopljenim puterom, posuti krupnom solju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.
Ало
Нема коментара