Breaking News

Punjeni slatki krompir: Egzotično, a jednostavno jelo!

Foto: Thinkstock


  • 4 batata
  • 2 šolje bistre supe od povrća
  • 1 šolja kinoe
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 šolja pasulja
  • 1 šolja kukuruza malo kumina
  • korijander
  • mlevene paprike
  • 3 kašike soka od limete
  • 3 kašike meda i malo soli
  • 100 g punomasnog sira i malo bibera
  • 3 kašike parmezana
Kinou kuvajte u bistroj supi od povrća na laganoj vatri 15 minuta dok ne omekša.
Na ulju kratko propržite sitno seckani luk pa dodajte beli luk. Pomešajte s kinoom.
Dodajte oceđeni kuvani pasulj, kuvani kukuruz, korijandar, kumin, crvenu papriku, sok od limete, med, sol i biber.
Sve dobro promešajte i punite izdubljene polovite batata. Pospite narendanim sirom i parmezanom i pecite u rerni dok se sir ne rastopi.
Autor: 

Нема коментара

ranktrackr.net