Punjeni slatki krompir: Egzotično, a jednostavno jelo!
Foto: Thinkstock |
- 4 batata
- 2 šolje bistre supe od povrća
- 1 šolja kinoe
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 šolja pasulja
- 1 šolja kukuruza malo kumina
- korijander
- mlevene paprike
- 3 kašike soka od limete
- 3 kašike meda i malo soli
- 100 g punomasnog sira i malo bibera
- 3 kašike parmezana
Kinou kuvajte u bistroj supi od povrća na laganoj vatri 15 minuta dok ne omekša.
Na ulju kratko propržite sitno seckani luk pa dodajte beli luk. Pomešajte s kinoom.
Dodajte oceđeni kuvani pasulj, kuvani kukuruz, korijandar, kumin, crvenu papriku, sok od limete, med, sol i biber.
Sve dobro promešajte i punite izdubljene polovite batata. Pospite narendanim sirom i parmezanom i pecite u rerni dok se sir ne rastopi.
Autor: gastro.24sata.hr
Нема коментара