Breaking News

Hrskave rolnice sa mesom

Foto: Shutterstock


  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • Praziluk
  • 1 čen belog luka
  • 1 cm korena đumbira
  • 2 kašike ulja
  • so, biber
  • čili
  • 2 kore
  • 1 belance
  • 1 kašika rastopljenog putera
  • 700 ml ulja za prženje
Priprema: Meso i šargarepu isecite na kockice, a praziluk na kolutiće. Beli luk i đumbir iseckajte što sitnije. U tiganju, na zagrejanom ulju propržite meso. Dodajte šargarepu, beli luk, đumbir, praziluk i sve zajedno kratko prodinstajte. Posolite i pobiberite, dodajte čili po ukusu i stavite da se ohladi, pišeLisa.rs.
Raširite jednu koru na radnoj površini, premažite jerastopljenim puterom, prekrijte drugom korom i nasecite na komade velicine 12x12 cm. Na svako parče testa stavite malo fila, bočne strane savijte prema unutra, pa testo smotajte (kao sarmice), a rub premažite belancetom i dobro stisnite. Rolnice pržite dok ne porumene u dubokoj šerpi na vrelom ulju. Kad su gotove, vadite ih šupljikavom kašikom i stavite na salvetu da se ocede.
Lisa

Нема коментара

ranktrackr.net