Breaking News

Skuša iz rerne

Prvo smo je dobro premazali i ostavili da odstoji da bi upila ulje i začine, da bi je zatim pekli u rerni. Jednostavno a jako fino.
Sastojci za 4 skuše:
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 1 ravna kašika suvog začina
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika sušenog peršunovog lista
  • 1 kašika sušenog bosiljka
  • 1 kašičica sušene mirodjije
  • 1/2 kašičice bibera
  • još mogu začini po želji, koje volite
  • 100 ml vode
Priprema:
Umutiti ulje, sok od limuna i začine.
Utrljati rukama ovu smesu oko skuši i unutra.
Sve iskoristiti.
To radite odmah u tepsiji u kojoj ćete ih i peći, da sve što bude od tog preliva curelo iscuri u tepsiju.
Ostaviti da stoji 30 minuta.
Najbolje u keramičkoj ili vatrostalnoj tepsiji da se peče jer se neće zalepiti.
Skuši dodati vodu, prekriti folijom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta pa skinuti poliju i peći još 30 minuta.
Skušu posle otkrivanja folije okrenuti pažljivo da bi se zapekla sa obe strane.
izvor-http://domacirecepti.net/

Нема коментара

ranktrackr.net