Breaking News

ZLATNA TRAVKA Korijander pročišćava vodu

Korijander, Foto: Shuterstock


Nije tajna da česmovača sadrži hlor, fluorid i različite količine minerala poput kalcijuma, magnezijuma, hlorida, sulfata i bikarbonata.
Uz to, cesto sadrži i gvožnje, bakar, aluminijum, nitrate, insekticide i herbicide, što nikako nije dobra vest. Još gora vest tek sledi - nije retkost da se u česmovači nađu i antibiotici, hormoni i drugi lekovi.
Nabrojani teški metali, kada se godinama talože u telu, dovode do Alchajmerove bolesti, ali i bolesti srca, bubrega, epilepsije, a nekada i paralize, a o riziku zbog unosa hormona i insekticida ne vredi ni trošiti reči.
Na svu sreću, jedna biljka može mnogo da pomogne u precišcavanju vode i odstranjivanju opasnih materija iz nje. Naime, korijander
je izvrstan u prečišćavanju vode jer apsorbuje hemikalije i teške metale.
Hemijski agensi u korijanderu se vezuju za toksicne metale, a potom ih izbacuju iz našeg tela. To se zna u mnogim siromašnim zemljama
koje baš na ovaj nacin precišćuju svoju vodu.
A kako ga koristiti? Jednostavno je - na dva litra vode dodajte šaku korijandera i ostavite na sat vremena. Nakon toga voda ce biti procišćena. Postoji još jedan trik, koji uključuje prazne kesice za čaj, koje ćete napuniti korijanderom i ostaviti u čaši vode na nekoliko minuta i voda će odmah biti čista i spremna za piće.
Ало

Нема коментара

ranktrackr.net