Breaking News

Španska piletina sa maslinama - recept




Sa piletinom ćete retko pogrešiti posebno ako pripremate ručak za neko šaroliko društvo čiji ukusi se razlikuju jer zaista je malo onih koje ne vole piletinu. Ovo jelo je možda mrvicu drugačije od onoga na šta ste inače navikli, ali sigurni smo da ćete biti prijatno iznenađeni.

Potrebni sastojci za pripremanje španske piletine sa maslinama:

- 2 kašike maslinovog ulja
- 8 karabataka (možete koristiti i celo istranžirano pile)
- 2 glavice crvenog luka
- 3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 2 paprike
- Oguljeni paradajz iz konzerve
- Svež peršun
- Malo origana
- So, biber
- Prstohvat tucane ljute paprike
- 1 dl crnog vina
- Voda ili bujon za podlivanje
- Crne masline
- piletina

Španska piletina sa maslinama - priprema
U plitku, širu šerpu sipajte ulje i stavite na šporet da se ugreje. Meso začinite solju i biberom pa dobro zapecite sa obe strane tako da dobije lepu koricu, ali ne mora biti u potpunosti pečeno. Meso izvadite na tanjir pa na istom ulju dinstajte sitno naseckan luk, pet minuta, dodajte na kolutove iseckanu šargarepu i kockice paprika. Ostavite sve da se lagano dinsta 6-7 minuta pre nego što dodate beli luk. Nakon toga dodajte paradajz, ostavite da krčka pet minuta.

Povrće podlijte crnim vinom pa dodajte piletinu i oko 2 decilitra vode ili pileće supe. Sve začinite, poklopite i ostavite da se lagano krčka 45 minuta. Pred sami kraj kuvanja dodajte masline koje ste ranije očistili od koštica i isekli na kolutiće i sitno naseckan sveži peršun.

Ako tokom kuvanja tečnost previše ispari, slobodno dolijte još vode ili supe.

Poslužite uz pirinač ili pire krompir.

Savet: Možete izostaviti paradajz ako želite.

Izvor:kucica.net

Нема коментара

ranktrackr.net