Oslić u pršuti
500 g fileta oslića
200 g listova pršute
10 šeri paradajza
1 dl maslinovog ulja
1,5 dl belog vina
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 limun
2 kašike senfa
4 dl supe od povrća
mešavina začina, biber
200 g listova pršute
10 šeri paradajza
1 dl maslinovog ulja
1,5 dl belog vina
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 limun
2 kašike senfa
4 dl supe od povrća
mešavina začina, biber
1. Filete oslića iseći na deblje štapiće, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom začinjene riblje štapiće uviti u listove pršute.
3. Posebno sjediniti supu od povrća, sitno seckani beli luk, senf, maslinovo ulje, belo vino, peršun i začine po ukusu te dobro izmešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati filete ribe u pršuti, odozgo preliti pripremljenom mešavinom i pokriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.
5. Zatim skloniti foliju, posuti šeri paradajzom isečenim na polovine i vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.
2. Potom začinjene riblje štapiće uviti u listove pršute.
3. Posebno sjediniti supu od povrća, sitno seckani beli luk, senf, maslinovo ulje, belo vino, peršun i začine po ukusu te dobro izmešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati filete ribe u pršuti, odozgo preliti pripremljenom mešavinom i pokriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.
5. Zatim skloniti foliju, posuti šeri paradajzom isečenim na polovine i vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.
(http://www.posaljirecept.rs/)
Нема коментара