Breaking News

SVINjSKO MESO U KISELO-SLATKOM SOSU - MRSNO

Za 4 osobe potrebno je: 700 g svinjskog mesa iseckanog na kocke, 2 glavice crnog luka, 2 stabljike celera, 1 kašika iseckanog belog luka,20 šampinjona presečenih na pola, 2 šargarepe, 1 kašika rendanog đumbira, 1 zelena paprika iseckana na štapiće, 4 kašike maslinovog ulja, so i biber. Za sos: 300 ml paradajz supe, 1 kašika Vorčester sosa, 80 g smeđeg šećera, 60 ml crvenog vinskog sirćeta, 550 g paradajza iz konzerve iseckanog na kocke, so i biber. 
U tiganju zagrejte 2 kašike ulja na srednjoj temperaturi i kratko propržite seckani crni luk. Dodajte seckani celer, beli luk, šampinjone, šargarene narezane na kolutove i rendani đumbir. Kuvajte 1-2 minuta i potom sipajte u šerpu. U tiganju zagrejte preostalo ulje, izdinstajte meso 10-5 minuta i potom pomešajte sa dinstanim povrćem. U činiji izmešajte paradajz supu, vorčester sos, smeđi šećer, vinsko sirće i seckani paradajz. Posolite i pobiberite, prelijte preko mesa i povrća i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 6 sati. Sat vremena pre kraja dodajte seckanu papriku.
Novosti

Нема коментара

ranktrackr.net